Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με Nasdaq και S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ

Επιστρέφουν στα κέρδη οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο. Ξανά πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Dow. Ισχυρές απώλειες για το δολάριο. Στο 0,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 1,8% για τον χρυσό. Σε αρνητικό έδαφος το αργό πετρέλαιο.

Ανοδος στη Wall με Nasdaq και S&P 500 σε επίπεδα-ρεκόρ

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη χθεσινή πτώση καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και η αισιοδοξία για το εμβόλιο του κορωνοϊού ενισχύουν τις προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη.

O Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 30.026 μονάδες, ο Nasdaq κνείται 1,09% υψηλότερα στις 12.33 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 3.671 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος φέρνει τους Nasdaq και S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια που ετοιμάζονται να λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται πάνω από 2,5%, μετά το αίτημα που υπέβαλε η φαρμακευτική και η γερμανική BioNTech στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, η Moderna ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άδεια από τις ευρωπαϊκές αρχές για το δικό της εμβόλιο.

«Η αγορά συνήθως πραγματοποιεί ράλι τους δύο τελευταίους μήνες του έτους», δήλωσε στο Reuters ο Στίβεν Μπλιτς, επικεφαλής οικονομολόγος της TS Lombard. «Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι να είναι κανείς αισιόδοξος παρά απαισιόδοξος, επειδή έρχεται το εμβόλιο και αυτό αλλάζει τα πάντα», πρόσθεσε.

Η σημερινή άνοδος έρχεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες και έχει οδηγήσει σε επιβολή περιορισμών σε διάφορες πολιτείες, με την Καλιφόρνια να εξετάζει νέες οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 57,5 μονάδες τον περασμένο μήνα από τις 59,3 τον Οκτώβριο.Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 58 μονάδες.

Ο δείκτης απασχόλησης στον τομέα της μεταποίησης βούτηξε στις 48,4 μονάδες από 53,2 τον Οκτώβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,79% στα 44,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,8% υψηλότερα, στα 1.813 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση 0,55% έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,199 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,89%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Zoom Videos πραγματοποιεί βουτιά 11,6% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v