Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι Dow Jones και S&P 500. Απώλειες για το δολάριο. Στο 0,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει ο χρυσός. Αλμα 3,5% για την American Airlines. Κέρδη 2,5% για τη McDonald's.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη ο Dow Jones και ο S&P 500 με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στο εμβόλιο και την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,18% στις 29.988 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 12.491 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,1% στις 3.661 μονάδες.

O S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 1%, μετά από δύο εβδομάδες κερδών. Ο Dow Jones διολίσθησε 0,57%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες 0,7%.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η διανομή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της Pfizer σε διάφορα κέντρα εμβολιασμού στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στην εβδομάδα ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna.

Εν τω μεταξύ, ένα δικομματικό σχέδιο τόνωσης 908 δισ. μπορεί να κατατεθεί στο Κογκρέσο ως και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το σχέδιο θα είναι χωρισμένο σε δύο διακριτά μέρη, με το πρώτο να προβλέπει την καταβολή 748 δισ. για ανέργους και μικρές επιχειρήσεις και το δεύτερο να περιλαμβάνει πιο αμφιλεγόμενα μέτρα όπως η στήριξη πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων.

Στο ταμπλό, ενισχύονται οι μετοχές των εταιρειών που θα επωφεληθούν από τη διανομή του εμβολίου και ένα νέο πακέτο τόνωσης.

H μετοχή της Carnival Cruises καταγράφει άνοδο 6,3% και της American Airlines 3,5%.

Η μετοχή της McDonald's σημειώνει κέρδη 2,5% στα 212 δολάρια, τα μεγαλύτερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,7% υψηλότερα στα 46,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,4% στα 1.836 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v