Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Hπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες πριν την αργία των Χριστουγέννων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό. Στο 0,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτάει 7% η μετοχή της Alibaba.

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στους εμβολιασμούς και στο νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. 

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω της εορτής των Χριστουγέννων και ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 30.191 μονάδες, ο Nasdasq κινείται 0,23% υψηλότερα στις 12.800 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 3.699 μονάδες.

O S&P 500 και ο Dow Jones έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς τις κυκλικές μετοχές, εν μέσω προσδοκιών ότι η έναρξη των εμβολιασμών και η έγκριση του νομοσχεδίου για δημοσιονομική «ένεση» $900 δισ. από το Κογκρέσο θα οδηγήσουν γρηγορότερα στην ανάκαμψη της οικονομίας. 

Το λεγόμενο rotation άσκησε πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη Nasdsaq, ο οποίος έκλεισε με απώλειες. 

Οι επενδυτές αντέδρασαν επίσης θετικά στην είδηση ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μια ανάσα από την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας. 

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διακοπή της χρηματοδότησης υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Όσον αφορά το νέο πακέτο τόνωσης των $900 δισ., την Πέμπτη οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας μπλόκαραν απόπειρα των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμπεριλάβουν και επιταγή $2.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 47,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,15% χαμηλότερα στα 1.875 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει απώλειες έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,121 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,94%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alibaba βουτάει 7,3%, μετά την απόφαση της Κίνας να ξεκινήσει αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v