Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την «ένεση» από το Κογκρέσο

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά την έγκριση δημοσιονομικής τόνωσης $900 δισ. Υποχωρεί το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την «ένεση» από το Κογκρέσο

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά την έγκριση νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης 900 δισ. δολαρίων από το Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 30.122 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,36% στις 12.785 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 3.690 μονάδες.

Η Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε τη Δευτέρα το πακέτο στήριξης ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων, που θα δώσει «ανάσα» στην πληττόμενη από την πανδημία αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Λίγη ώρα νωρίτερα, το μέτρο ψηφίστηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 33,4% το τρίτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της τρίτης εκτίμησης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για άνοδο κατά 33,1%, που ήταν ήδη η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αμερικανική Ιστορία.

Το ριμπάουντ ήρθε μετά τη συρρίκνωση κατά 31,4% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, πτώση που ήταν και η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν 2,5%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 6,69 εκατομμυρίων. Υπήρχαν μόλις 1,28 εκατομμύρια κατοικίες διαθέσιμες για πώληση στο τέλος Νοεμβρίου, χαμηλότερα κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό πώλησης θα απαιτούνταν 2,3 μήνες για να διατεθεί το απόθεμα αυτό, το οποίο είναι το χαμηλότερο από όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 1982.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά, υποχωρώντας 1,67% στα 47,18 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,13% στα 1.885 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,223 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση μία μονάδας βάσης στο 0,925%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο 3,96% στα 133 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του δείκτη. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v