Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση από τα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για το πακέτο ενίσχυσης στις ΗΠΑ. Εβδομαδιαίο «άλμα» για το πετρέλαιο. Στο 0,94% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Πτώση από τα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για τη δημοσιονομική στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ηγέτες του Κογκρέσου μπορεί να δήλωσαν ότι είναι κοντά σε συμφωνία για ένα πακέτο τόνωσης ύψους 900 δισ. δολαρίων, ωστόσο οι επενδυτές βλέπουν τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις παραμένουν παραγωγικές και δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος σε σχέση με χθες για μια δικομματική συμφωνία.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,41% ή 124 μονάδες, στις 30.179, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,35% στις 3.709 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,07% στις 12.755 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη και οι τρεις δείκτες είχαν πιάσει νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2,8%) και Cisco Systems (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-6,4%) και Apple (-1,8%).

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,5%, ο S&P 1,3% και ο Nasdaq 3,1%.

Στο μεταξύ, μεγάλος ο όγκος συναλλαγών στο χρηματιστήριο εν αναμονή της εισαγωγής της Tesla στον δείκτη S&P μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εισαχθεί ως η έβδομη μεγαλύτερη μετοχή στον δείκτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,5% στα 49,10 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή πτώση 0,1% στα 1.888 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 5% και 2,5% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,94%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2247 δολ. από 1,2270 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v