Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο νήμα για τη Wall Street

Οριακά υψηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων. «Βουτιά» 13,4% για τη μετοχή της Alibaba. Στο 0,94% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Άνοδος στο νήμα για τη Wall Street

Μικρή άνοδος στη Wall Street σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω της γιορτής των Χριστουγέννων με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης και στην εμπορική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας- Ε.Ε.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,23% ή 70 μονάδες, στις 30.199, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 3.703 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,26% στις 12.804 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Visa Inc. (+1,6%) και Procter & Gamble (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-1,4%) και Salesforce (-0,8%).

Παράλληλα, «βουτιά» 13,4% σημείωσε η μετοχή της Alibaba μετά την απόφαση της Κίνας να ξεκινήσει αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τραμπ απέρριψε το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης των 900 δισ. δολαρίων που ψήφισε το Κογκρέσο, ζητώντας τροποποίηση του νομοσχεδίου προκειμένου μεταξύ άλλων, «να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι», όπως ανέφερε στο Twitter.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διακοπή της χρηματοδότησης υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την εμπορική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας- Ευρωπαικής Ένωσης.

Η συμφωνία εγγυάται εμπόριο χωρίς δασμούς στα περισσότερα αγαθά και δημιουργεί μια πλατφόρμα για μελλοντική συνεργασία σε ζητήματα όπως η καταπολέμηση του εγκλήματος, η ενέργεια και η ανταλλαγή πληροφοριών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,2% στα 48,23 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.883 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,94%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2184 δολ. από 1,2188 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v