Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στο Κογκρέσο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ήπια άνοδος για χρυσό και αργό. Στο 0,94% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά την άνοδο σε νέα ιστορικά υψηλά με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για αύξηση της νέας δημοσιονομικής τόνωσης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 30.305 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% χαμηλότερα στις 12.854 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,17% στις 3.728 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης πραγματοποίησε άνοδο 0,7% τη Δευτέρα, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,9% και ο Dow Jones 0,7%. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδο-ρεκόρ.

Τα ρεκόρ σημειώθηκαν μετά την υπογραφή του πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης των $900 δισ. από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την καταβολή επιταγής $600 στους περισσότερους Αμερικανούς.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε τη Δυτέρα νομοσχέδιο για την αύξηση των επιταγών στα $2.000 από τα $600, μια κίνηση υπέρ της οποίας έχει ταχθεί ο Τραμπ. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία έχουν απορρίψει μια τέτοια αύξηση. 

«Ο συνδυασμός των εμβολιασμών, της δημοσιονομικής τόνωσης και της χαλαρής νομισματικής πολιτικής συνεχίζει να δημιουργεί ένα θετικό υπόβαθρο για τις μετοχές καθώς μπαίνουμε στο 2021», έγραψε σε έκθεση αναλυτής της UBS Global Wealth Management. «Η συμφωνία για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ απομακρύνει ένα εμπόδιο και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάκαμψη διατηρώντας και επεκτείνοντας τη νομισματική διευκόλυνση», πρόσθεσε.

Μετά το ράλι της Δευτέρας ο S&P 500 βρίσκεται 15,6% υψηλότερα από την αρχή της χρονιάς και ο Dow Jones περίπου 6,5%, ενώ ο Nasdaq έχει πραγματοποιήσει άλμα 43%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 48,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,19% στα 1.884 δολάρια η ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,225 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,95%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v