Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με βουτιά του Nasdaq

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 2%. Βουτιά πάνω από 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με βουτιά του Nasdaq

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων των treasuries, διευρύνοντας τις χθεσινές ήπιες απώλειες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 31.476 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,2% στις 13.059 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,0% στις 3.840 μονάδες. 

Την Τρίτη, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 2,6% με «βαρίδι» την Intel. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,8%, ενώ ο Nasdaq βούτηξε 1,7%.

«Σε μία ημέρα με λίγες σημαντικές ειδήσεις και ενόψει σημαντικών ειδήσεων, τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για την απασχόληση, οι επενδυτές βρήκαν την ευκαιρία να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη από τη χθεσινή ανάκαμψη», δήλωσε στο CNBC ο Τζιμ Πόλσεν, CIO στη Leuthold Group. «Γενικότερα, το buy the dip ζει και βασιλεύει» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 117.00 έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 200.000 θέσεων, μετά από άνοδο 195.000 θέσεων τον Ιανουάριο.

H Γερουσία θα ξεκινήσει σήμερα την εξέταση του πακέτου τόνωσης του $1,9 τρισ. του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τους Δημοκρατικούς να σκοπεύουν να το υπογράψουν σε νόμο πριν τις 14 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε ότι από τις 10 Μαρτίου θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ενώ οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν μάσκες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,7% στα 60,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1,2% στα 1.712 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,205 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 7 μονάδων βάσης, στο 1,47%.

Στο ταμπλό, Intel, Apple και Microsoft υποχωρούν πάνω από 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v