Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την απόφαση-έκπληξη της Fed

Θετικό γύρισμα για Nasdaq και S&P 500 ενώ ο Dow Jones παραμένει στο «κόκκινο». Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Απώλειες για το αργό. Στο 1,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την απόφαση-έκπληξη της Fed

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες ο Nasdaq και ο S&P 500 ενώ ο Dow Jones συνεχίζει σε αρνητικό έδαφος μετά την απόφαση-έκπληξη της Fed να μην παρατείνει την έκτακτη κεφαλαιακή ελάφρυνση για τις τράπεζες.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 32.729 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 13.249 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 3.927 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει τον κανονισμό, ο οποίος επέτρεπε στις τράπεζες να συνυπολογίζουν στο ενεργητικό τους κατά τον υπολογισμό του συντελεστή μόχλευσης τα χαρτοφυλάκια σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και τις καταθέσεις που έχουν κάνει στην κεντρική τράπεζα.

Κάποιοι traders έχουν προειδοποιήσει ότι η απόφαση μπορεί να έχει κάποιες δυσμενείς συνέπειες, αν οι τράπεζες πουλήσουν κάποια από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους. Αυτό μπορεί να στείλει τις αποδόσεις ακόμα υψηλότερα, σε μια στιγμή που η απότομη άνοδος των αποδόσεων προκαλεί εκνευρισμό στους επενδυτές. 

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν από τα χαμηλά ημέρας μετά την ανακοίνωση. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης στο 1,71%, αφότου σκαρφάλωσε χθες στο υψηλό 14 μηνών του 1,75%. 

Η άνοδος των αποδόσεων μπορεί να καταστήσει τις μετοχές υψηλής ανάπτυξης λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές.

Την Πέμπτη, οι τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, με τον Nasdaq να υποχωρεί 3%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,3% στα 59,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.734 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,18 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v