Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαριές απώλειες για τον Nasdaq

Σε κλοιό πιέσεων ο τεχνολογικός τομέας, μετά την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς στο 1,74%. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση πάνω από 2% για το αργό.

Bαριές απώλειες για τον Nasdaq

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω πιέσεων από τη βουτιά στις τεχνολογικές μετοχές καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές.

O Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 32.826 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,1% χαμηλότερα στις 13.116 μονάδες, ενώ o S&P 500 καταγράφει πτώση 1,5% στις 3.915 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Apple, Alphabet, Microsoft και Facebook διολισθαίνουν όλες τουλάχιστον 2%. Η Tesla υποχωρεί περισσότερο από 5%.

Οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές ακολουθούν το άλμα στην απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου κατά 10 μονάδες βάσης στο 1,74%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Tην Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θέλει να δει τον πληθωρισμό να παραμένει πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα και μια ουσιαστική βελτίωση στην αγορά εργασίας, προτού εξετάσει αλλαγές στα επιτόκια και στις αγορές ομολόγων.

Το βασικό μήνυμα από τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη είναι ότι η επιτροπή αναμένει να διατηρήσει την εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και καθώς το οικονομικό outlook βελτιώνεται», έγραψε ο Έρικ Βίνογκραντ, επικεφαλής οικονομολόγος στην AB.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 45.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου, φτάνοντας στις 770.000. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα είναι 700.000 -μία εβδομάδα πριν, ήταν 125.000.

Το επίπεδο είναι το υψηλότερο του τελευταίου μήνα, παρά τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών στις επιχειρήσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,8% χαμηλότερα στα 63,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.720 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,19 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v