Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες για το αργό. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Βουτάει 22% η μετοχή της GameStop.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Oριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μία ημέρα μετά την άνοδο του Dow Jones και του S&P 500 σε νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,16% στις 32.908 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 13.546 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 3.973 μονάδες.

Παρά την άνοδο των δεικτών σε επίπεδα-ρεκόρ, οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα επιτόκια μπορεί να συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα, υπονομεύοντας το ράλι των μετοχών. Η Fed θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις εκτιμήσεις της για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

«Κάθε λέξη του Πάουελ θα επηρεάσει τις αγορές. Αν δεν πει τίποτα, οι αγορές θα αντιδράσουν. Αν πει πολλά, οι αγορές πάλι θα αντιδράσουν» δήλωσε ο CIO της BlackRock Ρικ Ρίντερ.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου κινείται στο 1,6%. Την Παρασκευή είχε σκαρφαλώσει στο 1,63%, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχει προκαλέσει ένα rotation μακριά από τις μετοχές ανάπτυξης. 

«Η χορήγηση των εμβολίων μάς φέρνει πιο κοντά σε μια πλήρως ανοιχτή οικονομία και είναι πιθανότατα ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αξιολόγηση των προοπτικών ανάπτυξης για το 2021», επισήμαναν αναλυτές της LPL Financial. «Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα σταματήσουν σταδιακά να αποτελούν απειλή για τις αγορές», πρόσθεσαν. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 3,0% χαμηλότερα τον Φεβρουάριο, σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας άνοδο 7,6% και όχι 5,3%, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση κατά 0,5% τον Φεβρουάριο.

Ο ασυνήθιστα κρύος καιρός έπληξε τη χώρα τον Φεβρουάριο, με πολύ ισχυρές χιονοθύελλες να χτυπούν το Τέξας και άλλα μέρη στις νότιες Πολιτείες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,4% στα 64,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,11% στα 1.731 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,191 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της GameStop βουτάει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.  Η αγαπημένη μετοχή των μικροεπενδυτών του Reddit υποχωρεί 22% στα 172 δολάρια, αφότου βρέθηκε πάνω από τα 200 δολάρια για τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v