Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το φράγμα των 4.000 μονάδων o S&P 500

Με τον S&P 500 να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ ξεκίνησε ο Απρίλιος για την αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη πάνω από 2% για το αργό. Στο 1,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Εσπασε το φράγμα των 4.000 μονάδων o S&P 500

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την παρουσίαση του σχεδίου Μπάιντεν για τις δημόσιες επενδύσεις.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,28% στις 33.072 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 13.429 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,7% στις 4.001 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε χθες σχέδιο γιγαντιαίας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Το σχέδιο αυτό θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του Διαστήματος».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, αναπάντεχη άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 27 Μαρτίου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 719.000 από 658.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 675.000.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο,  η Microsoft ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με τον στρατό των ΗΠΑ για την προμήθεια συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα φορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο κεφάλι τους. Οι συσκευές βασίζονται στο προϊόν της HoloLens και θα υποστηρίζονται από τις υπολογιστικές υπηρεσίες «νέφους» Azure της ίδιας αμερικανικής εταιρείας. Το συμβόλαιο-μαμούθ μπορεί να φθάσει τα 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 60,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στα 1.723 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1763 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει πέντε μονάδες βάσης στο 1,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v