Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Dow Jones

Άνοδος και νέα ιστορικά υψηλά για τον βιομηχανικό δείκτη ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Υψηλότερα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Πιέσεις στον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall Street σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις στο fund Archegos.

«Αν και ενδέχεται να μπλεχτούν και άλλα funds, δεν βλέπουμε πώς αυτό το μεμονωμένο ατύχημα θα επηρεάσει συνολικά το χρηματοοικονομικό σύστημα», ανέφερε η Bespoke σε σημείωμα.

Παράλληλα οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο σχέδιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 3 τρισ. δολαρίων.

«Η αγορά ποντάρει πολλά σε αυτό το νέο πακέτο αν και ο Μπάιντεν δεν θα καταφέρει να περάσει όλες τις παροχές που θέλει από το Κογκρέσο», σχολίασε αναλυτής.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,3% ή 99 μονάδες στις 33.172, αφού πρώτα «έσβησε» απώλειες 160 μονάδων. Στον αντίποδα, ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,08% στις 3.971 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στις 13.059 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (+2,7%) και Coca- Cola (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (-1,3%) και Intel (-0,8%).

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,71% και η απόδοση του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,42%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 1% στα 61,56 δολάρια ανά βαρέλι (άνοιξε η διώρυγα του Σουέζ) ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,2% στα 1.711 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1768 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v