Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα οι δείκτες καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ξεπερνούν τις ανησυχίες γύρω από το fund Αrchegos. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Kέρδη 3% για την Boeing. Υποχωρούν οι τράπεζες. Στο 1,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι Dow Jones και S&P 500, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες που σημείωσαν μετά το σοκ με τις μαζικές ρευστοποιήσεις στο fund Αrchegos.

O Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 33.228 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,51% χαμηλότερα στις 13.071 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.980 μονάδες.

Η Credit Suisse προειδοποίησε ότι αναμένει πολύ μεγάλο χτύπημα στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, λόγω της αναγκαστικής εγκατάλειψης θέσεων που συνδέονταν με τις πωλήσεις του Archegos. Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας βούτηξε 13%.

Η ιαπωνική Nomura προειδοποίησε ότι μπορεί να δεχτεί χτύπημα $2 δισ., προκαλώντας βουτιά 16% στη μετοχή της.

Στο ταμπλό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η Goldman Sachs υποχωρεί 0,2%, ενώ η JP Morgan σημειώνει πτώση 1%. Η Morgan Stanley καταγράφει απώλειες 1%.

Άλμα 3% σημειώνει η μετοχή της Boeing.

«Φαίνεται για μια μεμονωμένη περίπτωση. Μπορεί να οδηγήσει σε πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά ο αντίκτυπος για τις αγορές γενικότερα θα είναι μικρός», δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

«Αν και μπορεί να μπλεχτούν και άλλα funds, δεν μπορούμε να δούμε πώς αυτό το μεμονωμένο ατύχημα θα επηρεάσει συνολικά το χρηματοοικονομικό σύστημα», ανέφερε η Bespoke σε σημείωμα.

Την Παρασκευή και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη πάνω από 1%, πραγματοποιώντας ράλι στο τέλος της συνεδρίασης, με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ρεκόρ.

Από την αρχή του Μαρτίου, ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν ενισχυθεί 6,9% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έχει διολισθήσει 0,4%, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων οδήγησε κάποιους επενδυτές μακριά από τις τεχνολογικές μετοχές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 60,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.720 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει απώλειες έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,71 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,71%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v