Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος των αποδόσεων πιέζει τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μετά την άνοδο του Dow Jones σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Στο 1,75% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 2% για το αργό. Κάτω από τα $1.700 ο χρυσός.

Η άνοδος των αποδόσεων πιέζει τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων οδηγεί σε πωλήσεις τεχνολογικών μετοχών.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,26% στις 33.074 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,64% χαμηλότερα στις 12.977 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,38% στις 3.956 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κινείται 6 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,77%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών, καθώς η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος και οι προσδοκίες για ένα μεγάλο πακέτο δημοσίων επενδύσεων έχει ενισχύσει τις προσδοκίες για ευρεία οικονομική ανάκαμψη.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, σε μια συνεδρίαση με έντονη εναλλαγή προσήμων στον απόηχο της κατάρρευσης του fund Αrchegos. Oι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο «κόκκινο» χθες, με την Credit Suisse και τη Nomura να καταγράφουν βαριές απώλειες, μετά την προειδοποίηση ότι αναμένουν πλήγμα στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο, λόγω των μαζικών ρευστοποιήσεων του fund.

Παρά τη μεταβλητότητα, ο Dow Jones βρίσκεται 7,2% υψηλότερα από την αρχή του μήνα και ο S&P 500 4,2%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών κινήθηκαν 11,2% υψηλότερα τον Ιανουάριο του 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P Case-Shiller, που καλύπτει είκοσι μεγάλες πόλεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2006. Τον Δεκέμβριο είχε καταγραφεί αύξηση των τιμών κατά 10,4% και τον Νοέμβριο κατά 9,5%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 10,5% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 60,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει 1,8% απώλειες στα 1.684 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1718 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v