Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ρεκόρ ξεκίνησε ο Απρίλιος στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P να περνά πάνω από τις 4.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Υποχώρησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. «Άλμα» 3,9% για το πετρέλαιο. Κλειστή η Wall Street την Παρασκευή.

Με ρεκόρ ξεκίνησε ο Απρίλιος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από το γιγαντιαίο πακέτο επενδύσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισ. δολαρίων σε υποδομές, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο Μπάιντεν .

Το σχέδιο αυτό θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του διαστήματος». Κατά τον Μπάιντεν, το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «νικήσουν στον ανταγωνισμό με την Κίνα». «Πρέπει να το εφαρμόσουμε», επέμεινε.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από τα ισχυρά στοιχεία μεταποίησης τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα ο εν λόγω δείκτης ISM ανήλθε σε υψηλό αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 1989 και συγκεκριμένα στις 64,7 μονάδες από 60,8 τον προηγούμενο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,52% ή 171 μονάδες στις 33.153, ο S&P 500 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 1,18% στις 4.019 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,76% στις 13.480 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce.com (+3,2%) και Microsoft (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (-1,4%) και Johnson & Johnson (-0,9%).

Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή λόγω της αργίας του καθολικού Πάσχα.

Στο μεταξύ, άνοδο μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 719.000 από 658.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 675.000.

Παράλληλα σε καθοδική τροχιά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το yield του 10ετούς να υποχωρεί κατά έξι μονάδες βάσης στο 1,68% και του 30ετούς κατά επτά μονάδα βάσης στο 2,34%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 3,9% στα 59,16 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,8% στα 1.728 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1774 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v