Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στη Wall με ώθηση από τα στοιχεία για απασχόληση

Σε νέα υψηλά κινούνται οι Dow Jones και S&P 500, εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη από την πανδημία. Απώλειες για το δολάριο. Πτώση 2% για το αργό. Στο 1,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Αλμα 4% για Facebook.

Ρεκόρ στη Wall με ώθηση από τα στοιχεία για απασχόληση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα αναπάντεχα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 33.448 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% υψηλότερα στις 13.596 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,9% στις 4.055 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο έναντι 379.000 τον προηγούμενο μήνα. Το νούμερο αυτό είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων επτά μηνών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα προστεθούν 639.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 6% από 6,2% προηγουμένως.

«Τα στοιχεία αντανακλούν την άρση των περιορισμών, την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την ώθηση που προσφέρει η δημοσιονομική τόνωση», δήλωσε αναλυτής του Commonwealth Financial Network στο CNBC. «Η ταχύτερη ανάπτυξη στην απασχόληση και στους μισθούς μπορεί να έχει ανοδική πίεση στις τιμές και να δοκιμάσει την υπομονή της Fed με τη νομισματική πολιτική», πρόσθεσε.

Η Wall Street ξεκίνησε τον Απρίλιο με ισχυρό ράλι. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο πάνω από 1% ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 4.000 μονάδες, ανεβάζοντας τα κέρδη για το 2021 στο 7%.

Το ράλι έλαβε ώθηση και από το νέο σχέδιο δημόσιων επενδύσεων που παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το οποίο εστιάζει στην κατασκευή δρόμων, γεφυρών και αεροδρομίων, στη διεύρυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην ενίσχυση της χρήσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ωστόσο, τα σχέδιο των $2 τρισ. έχει δεχθεί κριτική από Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπερβαίνει το πεδίο των επενδύσεων σε υποδομές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,2% στα 60,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,29% στα 1.723 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,179 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,73%.

Στο ταμπλό, σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφαλώνει η μετοχή του Facebook, καταγράφοντας άνοδο 4% στα 310 δολάρια. Η Barron's χαρακτήρισε τη μετοχή «μηχανή ανάπτυξης» και εκτίμησε ότι μπορεί να ενισχυχθεί 20%. 

Ράλι 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla μετά την άνοδο των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v