Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με στήριξη από τα κέρδη των τραπεζών. Ράλι 2,5% για την Goldman Sachs. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ενισχύεται το αργό. Στο 1,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 58% στο ντεμπούτο της Coinbase.

Μικρή άνοδος στη Wall με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,32% στις 33.832 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 14.011 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,14% στις 4.145 μονάδες.

Την Τρίτη ο S&P 500 σημείωσε άλμα 0,4%, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ παρά την απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων να διακόψει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, μετά την εμφάνιση σπάνιων θρομβώσεων.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ο CEO τη Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η φαρμακευτική μπορεί να διαθέσει 10% περισσότερες δόσεις του εμβολίου στις ΗΠΑ ως το τέλος Μαΐου. Εν τω μεταξύ, η Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της ήταν πάνω από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορωνοϊό, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq πραγματοποίησε ράλι πάνω από 1% την Τρίτη, με τις μετοχές των Τesla, Amazon, Netflix, Microsoft, Alphabet και Apple να κλείνουν σε θετικό έδαφος.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, έκρηξη κερδών ανακοίνωσαν για το πρώτο τρίμηνο οι Goldman Sachs, Wells Fargo και JP Morgan. 

Τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs αυξήθηκαν στα 6,7 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από $1,12 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 2,5%, στα 335 δολάρια.

Aύξηση στα 14,3 δισ. δολάρια ή $4,50 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε η JP Morgan, από 2,9 δισ. δολάρια ή 78 σεντ ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν.

H Wells Fargo ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στα 4,74 δισ. δολάρια ή $1,05 ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου, από $653 εκατ. έναν χρόνο πριν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 1,2% τον περασμένο μήνα, μετά από κέρδη 1,3% τον Φεβρουάριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των τιμών κατά 1%.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και το ντεμπούτο της Coinbase στο χρηματιστήριο. H μετοχή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησε άλμα 58% στην πρώτη της συνεδρίαση, σκαρφαλώνοντας στα 381 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 61,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,65% στα 1.736 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,196 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v