Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά από δύο εβδομάδες απωλειών. Νέα άνοδος για το αργό. Υψηλότερα κινείται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 1,5% για τη Microsoft.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους S&P 500 και Dow Jones να επιχειρούν να ανακάμψει από τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,59% στις 34.408 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,35% υψηλότερα στις 13.653 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,05% στις 4.199 μονάδες.

Το ράλι στην αγορά μετοχών έχει παγώσει από τα τέλη Απριλίου. Ο Dow Jones έχει υποχωρήσει τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Ο Νasdaq έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων την Παρασκευή, κλείνοντας με εβδομαδιαία άνοδο 0,31%.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες, η JP Morgan ανέφερε ότι παρά την κατάρρευση στην αγορά κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα και τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά μηνύματα από τη Fed, οι επενδυτές «αγόρασαν τη βουτιά» στις μετοχές. Αυτή η νοοτροπία έχει, σύμφωνα με την JP Morgan, αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτική φέτος και έχει παράσχει στήριξη, αποτρέποντας την εμφάνιση μικρής διόρθωσης στις αγορές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,9% στα 64,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.879 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,61%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, ενώ κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν η Apple, η Intel και η Cisco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v