Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Νέες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 34.000 μονάδες. Στο 1,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 3,3% για το πετρέλαιο. Πέμπτη μέρα ανόδου για τον χρυσό.

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υποστήριξαν στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι μια ισχυρή άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας θα έπρεπε να οδηγήσει σε συζητήσεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Ένας αριθμός αξιωματούχων άφησε να εννοηθεί ότι αν η οικονομία συνέχιζε να σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους στόχους της Επιτροπής, ίσως θα ήταν κατάλληλο σε κάποιο σημείο στις επόμενες συνεδριάσεις να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα σχέδιο προσαρμογής του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,48% ή 163 μονάδες στις 33.897, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,29% στις 4,115 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,03% στις 13.299 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce.com (+3,2%) και Intel (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (-2,9%) και Nike (-2,1%).

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα τριμήνου συνέχισαν να ανακοινώνουν οι εταιρείες λιανεμπορίου στις ΗΠΑ. Χθες, ισχυρά αποτελέσματα γνωστοποίησαν οι Walmart, Home Depot, Macy’s και σήμερα, μεταξύ άλλων, οι Lowe’s και Target.

Ειδικότερα, η Lowe’s ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α΄ τριμήνου καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 3,21 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 24,42 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα2,61 δολ. και έσοδα στα 23,81 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα τριμήνου γνωστοποίησε και η Target. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή εκτοξεύτηκαν στα 3,69 δολ., περίπου πέντε φορές πάνω σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν στα 23,88 δισ. από 19,37 δισ. πέρυσι.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «βούλιαξε» 3,3% στα 63,36 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο για πέμπτη σερί μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,7% στα 1.881 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,68% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2175 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v