Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα macro

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με το βλέμμα στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 1,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 3,5% για τη Walmart.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα macro

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους Dow Jones και S&P 500 να κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας αντισταθμίζουν την αισιοδοξία από τα θετικά αποτελέσματα των Walmart και Home Depot.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 34.235 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,6% υψηλότερα στις 13.442 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 4.159 μονάδες.

H Walmart ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη καθώς τα μέτρα τόνωσης της κυβέρνησης Μπάιντεν αύξησαν τις δαπάνες για οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η μετοχή του κολοσσού της λιανικής ενισχύεται 3,5%.

Άνοδο 2,2% σημειώνει η μετοχή της Home Depot. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις τριμήνου οι οποίες ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ράλι 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Macy’s, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις και τα κέρδη. Οι μετοχές των Nordstrom και Kohl's ενισχύονται 2,6% και 2,1% αντίστοιχα.

«H Walmart και η Home Depot φαίνεται να έχουν επωφεληθεί από τις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και καθώς χαλαρώνουν τα lockdown και επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αναμένουμε ότι οι δαπάνες στους τομείς του λιανικού εμπορίου και του real estate θα αυξηθούν», σημείωσε στο Reuters ο Σον Οχάρα, πρόεδρος της Pacer ΕΤFs. «Η αγορά συνεχίζει να φοβάται μια υπερβολική άνοδο του πληθωρισμού και το αφήγημα συνεχίζει να στηρίζεται στο ότι θα υπάρξει αναπλήρωση της χαμένης προσφοράς ενώ τα κέρδη και η ανάπτυξη δεν έχουν επιστρέψει σε προ πανδημίας επίπεδα» πρόσθεσε.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,569 εκατ. τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας πτώση 9,5%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα διαμορφωθούν στο 1,702 εκατ.

Οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα στο 1,76 εκατ. από 1,766 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,18% στα 66,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,02% υψηλότερα στα 1.867 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v