Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Διαγράφει τα κέρδη ο τεχνολογικός δείκτης ενώ ο S&P 500 γυρίζει σε αρνητικό έδαφος για την εβδομάδα. Ενισχύεται το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τις τεχνολογικές μετοχές να επανέρχονται στο «κόκκινο».

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 34.198 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,35% στις 13.490 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,02% στις 4.158 μονάδες.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας,  ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit σκαρφάλωσε στο επίπεδο ρεκόρ των 68,1 μονάδων τον Μάιο από 63,5 τον Απρίλιο.Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης εκτινάχτηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 70,1 μονάδων από 64,7 τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ περίμεναν πτώση στις 64,3 μονάδες.Στον μεταποιητικό τομεά, ο δείκτης ενισχύθηκε επίσης στο επίπεδο ρεκόρ των 61,5 μονάδων τον Μάιο από 60,5 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος στις 60,5 μονάδες.

Tην Πέμπτη, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 186 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο 1,06% και 1,77% αντίστοιχα. Οι Microsoft, Facebook και Alphabet κατέγραψαν κέρδη πάνω από 1%. Ράλι πάνω από 2% πραγματοποίησαν το Netflix και η Apple. 

H μετοχή της Tesla επέστρεψε σε θετικό έδαφος καθώς η τιμή του Βitcoin κάλυψε μέρος των απωλειών από το sell off της Τετάρτης, ενώ η πτώση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ενίσχυσε την εμπιτοσύνη των επενδυτών στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

«Η βελτίωση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας της Πέμπτης επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Απριλίου ήταν πιθανότατα μια παραφωνία παρά ένα σημάδι επιδείνωσης και αναμένουμε ουσιαστική βελτίωση της αγοράς εργασίας τους ερχόμενους μήνες», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Insight Investment.

Παρά το ριμπάουντ της Πέμπτης, ο Dow Jones βρίσκεται χαμηλότερα για την εβδομάδα. Αυτή θα είναι η τέταρτη εβδομάδα απωλειών στις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Ο S&P 500 γύρισε και πάλι σε αρνητικό έδαφος για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 0,8% από την αρχή της εβδομάδας και ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,4% στα 63,4 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.885 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,62%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v