Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed

Τρίτη ημέρα απωλειών για τους δείκτες, με πτώση πάνω από 1%. Στο 1,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 3% για το αργό. Μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Yποχωρεί η Wall Street μετά τη Fed

Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, υποχωρώντας για τρίτη διαδοχική ημέρα καθώς επανέρχονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,1% στις 33.673 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη του Μαΐου. Ο Nasdaq κινείται 1,25% χαμηλότερα στις 13.137 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,3% στις 4.073 μονάδες.

Το κλίμα στον τεχνολογικό τομέα έχει επιδεινωθεί από το πρωτοφανές sell off στα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του Βitcoin. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βούτηξε κάτω από τις 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 14 Απριλίου, ενώ άγγιξε ως και τις 30.000 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 30%.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Κίνα προειδοποίησε τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα να μην πραγματοποιούν συναλλαγές σε Βitcoin.

Η μετοχή της Tesla, η οποία έχει αγοράσει Βitcoin, υποχωρεί 2%.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Microstrategy, μιας ακόμα εταιρείας που αγόρασε μεγάλη ποσότητα Βitcoin.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή του Coinbase.

Oι μετοχές ανάπτυξης έχουν βρεθεί υπό πίεση τελευταία, με τον Nasdaq να υποχωρεί περίπου 5% τον Μάιο καθώς εντείνονται οι φόβοι για τον πληθωρισμό. Μια σταθερή αύξηση των τιμών μπορεί να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου, αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας υποστήριξαν ότι μια ισχυρή άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας θα έπρεπε να οδηγήσει σε συζητήσεις για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Ένας αριθμός αξιωματούχων άφησε να εννοηθεί ότι αν η οικονομία συνέχιζε να σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους στόχους της Επιτροπής, ίσως θα ήταν κατάλληλο σε κάποιο σημείο στις επόμενες συνεδριάσεις να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα σχέδιο προσαρμογής του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

 

«Το μεγάλο ερώτημα για τις αγορές αυτή τη στιγμή είναι αν η Fed έχει δίκιο και αυτή η άνοδος του πληθωρισμού είναι απλά παροδική, επειδή αν ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ επώδυνη περίοδο για όλους τους επενδυτές», ανέφερε ο ιδρυτής της Sevens Report σε σημείωμα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,15% στα 63,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.875 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v