Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (+1,41%) να κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο 1,60% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Άλμα» 3,9% για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να ευνοούν τον τεχνολογικό κλάδο καθώς ανοίγουν οι οικονομίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,54% ή 185 μονάδες στις 34.393, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,99% στις 4,197 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,41% στις 13.661 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (+2,3%) και Cisco Systems (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Amgen (-1,1%) και UnitedHealth (-0,3%).

Με το χρηματιστήριο να διανύει την τελευταία εβδομάδα του μήνα, ο Dow Jones οδεύει σε κέρδη τον Μάιο ενώ ο S&P οδηγείται σε απώλειες, τις πρώτες… μετά από τρεις ανοδικούς μήνες. Παράλληλα, ο Nasdaq που με τη σημερινή συνεδρίαση περιόρισε την πτώση στο 1,5% τον Μάιο, ίσως και να συνεχίσει το ανοδικό ράλι έξι μηνών.

«Νομίζουμε ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια στη Wall Street και θα παραμείνουν για λίγο καιρό ακόμα οι ανησυχίες για πιθανά sell off», σχολίασε ο ιδρυτής της Vital Knowledge, Adam Crisafulli. «Και ενώ οι μετοχές απορροφούν, αρκετά καλά, πολλές αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του χρηματιστηρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, «οι επτά ισχυρότερες Οικονομίες του Κόσμου (G7) βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, για την επιβολή εταιρικής φορολόγησης στις Πολυεθνικές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια Παγκόσμια συμφωνία αργότερα φέτος».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 3,9% στα 66,05 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.884 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,60% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2210 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v