Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις στην αμερικανική αγορά, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 1,56%. Ενισχύεται το δολάριο. Πάνω από τα $1.900 ο χρυσός. Απώλειες για το αργό.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Ήπια άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed περιόρισαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 34.365 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,41% στις 13.716 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,19% υψηλότερα στις 4.194 μονάδες.

Ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα υποβάθμισε τον αντίκτυπο των πληθωριστικών πιέσεων, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση», αν οι τιμές συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ο φόβος για την άνοδο του πληθωρισμού έχει ασκήσει πιέσεις στους δείκτες της Wall Street αυτή την εβδομάδα, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν άνοδο στο κόστος δανεισμού βραχυπρόθεσμα.

Tην Πέμπτη αναμένεται να δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικής κατανάλωσης, τον οποίο παρακολουθεί η Fed.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιρειών που θα ωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας. Η μετοχή της Ford ενισχύεται 2%, η Carnival σημειώνει άνοδο 1%, ενώ άλμα 4% πραγματοποιεί η Royal Caribbean.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 65,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,33% στα 1.904 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v