Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση-ρεκόρ στις τιμές των κατοικιών τον Μάρτιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κάτω από το 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανοδικό γύρισμα για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές μεταξύ κερδών και απωλειών καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς τα στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών επανέφεραν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 34.336 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,03% στις 13.658 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,19% στις 4.189 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,54%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,99%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,4%.

Το «τρενάκι του τρόμου» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί. To Βitcoin επέστρεψε κοντά στις 38.000 δολάρια την Τρίτη, αφότου υποχώρησε κάτω από τις 32.000 την Κυριακή. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν καθώς ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι έχει συζητήσεις με miners όσον αφορά την ενεργειακή βιωσιμότητα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, oι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν άλμα 13,2% τον Μάρτιο του 2021 σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P CoreLogic Case-Shiller, που καταγράφει τις μεταβολές στις τιμές σε 20 μεγάλες πόλεις. Τον Φεβρουάριο οι τιμές είχαν ενισχυθεί 12% σε ετήσια βάση.

Αυτός ήταν ο δέκατος διαδοχικός μήνας ανόδου.

Η άνοδος του Μαρτίου ήταν η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2005 και είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες στην 30ετή ιστορία του δείκτη.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla, η οποία έχει αγοράσει Βitcoin, κινείται 1% υψηλότερα. Άνοδο 1,7% καταγράφει η μετοχή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών όπως του Facebook, της Amazon, της Apple, της Microsoft, του Netflix, της Alphabet και της Nvidia.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των αεροπορικών και της Boeing. Η μετοχή της United Airlines πραγματοποιεί άλμα 3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 66,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διαγράφει τις αρχικές απώλεις και ενισχύεται 0,8% στα 1.899 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,22 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v