Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με τον S&P 500 κοντά σε ρεκόρ

Σε επίπεδα-ρεκόρ πλησιάζει ο S&P 500, παρά τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διαγράφει κέρδη 10% η μετοχή της AMC.

Νέα άνοδος στη Wall Street με τον S&P 500 κοντά σε ρεκόρ

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή παρά τα στοιχεία που έδειξαν εκτίναξη του πληθωρισμού, με τους τρεις δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3% στις 34.591 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,4% στις 13.793 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 4.213 μονάδες.

Από την αρχή της εβδομάδας ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 0,75%, ο Nasdaq βρίσκεται περίπου 2% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1% και βρίσκεται λιγότερο από 1% μακριά από ένα νέο ρεκόρ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,5% τον Μάρτιο. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 3,6% από 2,4% τον Μάρτιο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών για τον δείκτη που χρησιμοποιεί η Fed για να παρακολουθεί τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, μετά από άλμα 4,7% τον Μάρτιο.

Το προσωπικό εισόδημα βούτηξε 13,1%, αλλά οι Αμερικανοί συνεχίζουν να έχουν διαθέσιμες αποταμιεύσεις, για να κρατήσουν σε αυξημένα επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες καθώς το ποσοστό αποταμίευσης παραμένει σε υψηλό 15 ετών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Salesforce ενισχύεται 4%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας εξέλιξης λογισμικού ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Hewlett Packard.

Ανοδικά συνεχίζει η μετοχή της Ford, καταγράφοντας κέρδη 1%. Από την αρχή της εβδομάδας, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ενισχυθεί 11%.

Διαγράφει κέρδη 10% η μετοχή της AMC, της δεύτερης αγαπημένης των μικροεπενδυτών του Reddit, μετά από αυτήν της GameStop. Χθες εκτινάχτηκε 48%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,6% υψηλότερα στα 67,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.898 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v