Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P 500

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο S&P 500, με άνοδο μόλις οχτώ μονάδων. Θετικό πρόσημο και για τους Dow Jones, Nasdaq. Στο 1,46% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Εβδομαδιαία άνοδος για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P 500

Κέρδη στη Wall Street παρόλο που παραμένει στο προσκήνιο η εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

«Ένας σημαντικό κομμάτι αυτού του πληθωρισμού μπορεί να αποδειχθεί προσωρινό καθώς σχεδόν το ήμισυ του μέσου όρου αύξησης του δείκτη τιμών προέρχεται από τις επιπτώσεις της περσινής, αδύναμης οικονομίας. Ακόμα, οι ελλείψεις στην προσφορά θα αποδειχθούν προσωρινές καθώς οι εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή και ανταποκρίνονται στην ζήτηση», σημειώνει ο Jason Pride της Glenmede.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κινήθηκε υψηλότερα στις αρχές Ιουνίου, αντιστρέφοντας την πτώση που κατέγραψε τον Μάιο, καθώς βελτιώθηκε το βραχυπρόθεσμο outlook.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ανήλθε στις 86,4 μονάδες τον Ιούνιο από 82,9 τον Μάιο. Η μέτρηση είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών της WSJ που ανέμεναν άνοδο στις 84,4 μονάδες.

Η άνοδος της εμπιστοσύνης καταγράφεται κυρίως στα νοικοκυριά μεσαίου και ανώτερου εισοδήματος και κυρίως για τις μελλοντικές προοπτικές παρά για τις τρέχουσες συνθήκες, τόνισε ο Ρίτσαρντ Κέρτιν, επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,04% ή 13 μονάδες στις 34.479, ο S&P 500 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό για δεύτερη μέρα, σημειώνοντας άνοδο 0,19% στις 4,247 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 14.069 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των American Express (+1,1%) και McDonalds (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (-2,5%) και Johnson & Johnson (-1,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,9% στα 70,91 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.879 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 1,9% και ο χρυσός έχασε 0,7%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,46% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,2103 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v