Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι Dow και S&P 500 ενώ ο Nasdaq διαγράφει τα κέρδη. Υποχωρεί από τα υψηλά έξι ετών το αργό. Νέα άνοδος για δολάριο. Στο 1,36% κατρακυλάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 25% για την κινεζική Didi.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1% στις 34.412 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 14.571 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,74% στις 4.320 μονάδες.

Ο S&P 500 προέρχεται από ένα ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από τον περασμένο Αύγουστο. Την Παρασκευή ανέβηκε σε επίπεδα-ρεκόρ και ο Nasdaq.

Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύθηκε σε υψηλό έξι ετών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στον ΟΠΕΚ και την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για αύξηση της παραγωγής. 

Το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας παραδόσεως Αυγούστου σκαρφάλωσε ως τα 76,98 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2014. Αυτή τη στιγμή, το συμβόλαιο κινείται 0,3% χαμηλότερα, στα 74,8 δολάρια.

Η άνοδος του αργού οδήγησε υψηλότερα τις ενεργειακές μετοχές. Το SPDR Oil & Gas Exploration & Production ETF σημειώνει άνοδο 1,8%. 

Εν τω μεταξύ, βουτιά 25% πραγματοποιεί η μετοχή τoυ κινεζικού κολοσσού διαμοιρασμού διαδρομών Didi, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι οι νέοι χρήστες δεν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή, ωσότου διενεργήσει έρευνα κυβερνοασφάλειας. Η ανακοίνωση ξάφνιασε τις αγορές καθώς η Didi είχε εισαχθεί στον NYSE την περασμένη εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 60,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 64 τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του δείκτη. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του δείκτη στις 63,5 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει επτά μονάδες βάσης, στο 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v