Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τους S&P 500 και Nasdaq σε νέα υψηλά. Ράλι 3% για τη Morgan Stanley. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό. Στο 1,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους S&P 500 και Nasdaq να διευρύνoυν το χθεσινό ρεκόρ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,45% στις 34.410 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,1% στις 14.512 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,15% υψηλότερα στις 4.296 μονάδες.

Οι μετοχές σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών. Ο S&P 500 κινήθηκε 0,23% υψηλότερα, σημειώνοντας το τρίτο διαδοχικό κλείσιμο ρεκόρ. Ο Nasdaq ενισχύθηκε σχεδόν 1%, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για πέμπτη φορά τις τελευταίες έξι συνεδρίασης, ενώ σημείωσε και αυτός νέο ρεκόρ. Ο Dow Jones, ωστόσο, βούτηξε 151 μονάδες, εν μέσω πιέσεων από την πτώση των Boeing και Chevron.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριάντα ετών τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, οι τιμές αυξήθηκαν 14,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την άνοδο κατά 13,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών S&P CoreLogic Case-Shiller. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 30 ετών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Morgan Stanley πραγματοποιεί άλμα 3%. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το τριμηνιαίο της μέρισμα. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών $12 δισ.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέρισμα στα 20 σεντς ανά μετοχή, ενώ θα προχωρήσει σε επαναγορές $18 δισ. Αυξήσεις μερισμάτων ανακοίνωσαν και οι Bank of America, Goldman Sachs και JP Morgan.

H μετοχή της Boeing ενισχύεται περίπου 1% μετά την ανακοίνωση της United Airlines ότι θα αγοράσει 200 αεροσκάφη.

Στο ταμπλό, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,8% στα 73,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,45% στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,189 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v