Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες, με τον Dow Jones να οδεύει στην τέταρτη πτωτική συνεδρίαση. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,33% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό.

Aρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα και παράλληλα προσπαθούν να διαβάσουν τις διαθέσεις της Fed. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 34.882 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,19% στις 15.257 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 4.495 μονάδες.

Tην Τετάρτη, ο Dow Jones και ο S&P 500 κινήθηκαν χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο» για την εβδομάδα και τον Σεπτέμβριο, ο οποίος παραδοσιακά θεωρείται δύσκολος μήνας για τις μετοχές. 

Η αγορά δεν φαίνεται να έχει βρει τα πατήματά της, μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή που έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες θέσεις από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

Σήμερα, ωστόσο, τα μηνύματα από την αγορά εργασίας ήταν θετικά. Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 310.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου από 345.000 προηγουμένως. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 335.000.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed, η οποία συνεδριάζει στις 21 με 22 Σεπτεμβρίου, με πολλούς να φοβούνται ότι μπορεί να προχωρήσει σε επιβράδυνση των μηνιαίων αγορών ομολόγων. 

Σήμερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει ελαφρώς τις αγορές ομολόγων μέσω του έκτακτου προγράμματος PEPP. «Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης μπορούν να διατηρηθούν με έναν ελαφρώς χαμηλότερο ρυθμό αγορών ομολόγων υπό το PEPP σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,77% στα 68,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3%, στα 1.798 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v