Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall σε συνεδρίαση quadruple witching

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες καθώς συντηρείται το κλίμα επιφυλακτικότητας από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανοδος για το δολάριο. Απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο. Στο 1,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Πτώση στη Wall σε συνεδρίαση quadruple witching

Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη εβδομάδα και της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,5% στις 34.554 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% χαμηλότερα στις 15.141 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,86% στις 4.435 μονάδες.

Την Πέμπτη οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν μικρή πτώση, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά κακός μήνας για τις αμερικανικές μετοχές, με τον S&P 500 να σημειώνει κατά μέσο όρο απώλειες 0,4% την περίοδο αυτή. Ένα μέρος της αυξημένης μεταβλητότητας που χαρακτηρίζει τον Σεπτέμβριο συνδέεται και με το λεγόμενο quadruple witching, που θα συμβεί μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, όταν θα λήξουν ταυτόχρονα futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές.

«Αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα, λόγω της μεγαλύτερης αβεβαιότητας που χαρακτηρίζεται γενικά τη συγκεκριμένη περίοδο, της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από τον ιό και σημαντικών εξελίξεων για τη διαμόρφωση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής», έγραψε σε σημείωμα την Παρασκευή ο Τζον Μάρσαλ, επικεφαλής του τμήματος έρευνας στην αγορά παραγώγων της Goldman Sachs. Ο Μάρσαλ παρέθεσε δεδομένα που δείχνουν ότι η μεταβλητότητα του S&P 500 αυξάνεται συνήθως 27% από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 71 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερα από τις 70,3 μονάδες του Αυγούστου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 72 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1% στα 71,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 1.750 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,176 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο 4 μονάδων βάσης, στο 1,38%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v