Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την πενθήμερη βουτιά

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι S&P 500 και Nasdaq. Πάνω από τα $70 το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την πενθήμερη βουτιά

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να διαγράφει τα αρχικά κέρδη και να οδεύει στο έκτο διαδοχικό αρνητικό κλείσιμο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,2% στις 34.712 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 15.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,2% στις 4.449 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν με απώλειες την Παρασκευή. Ο Dow Jones και οι S&P 500 κινήθηκαν χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε την τρίτη ημέρα απωλειών. Για τον S&P 500 αυτό ήταν το μεγαλύτερο σερί πτωτικών συνεδριάσεων από τις 22 Φεβρουαρίου.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ δείχνουν να υποχωρούν, με τον μέσο όρο των επτά ημερών να βρίσκεται την Παρασκευή στις 136.000 από 157.000 στο τέλος του Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού μπορεί να εγκριθεί και για τα παιδιά έως το τέλος του επόμενου μήνα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

«Οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την ανοσία θα οδηγήσουν σε πτώση των κρουσμάτων», τόνισε ο αναλυτής της UBS Κιθ Πάρκερ, ο οποίος βλέπει άνοδο 4% του S&P 500 ως το τέλος του έτους.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που επωφελούνται περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας. Άνοδο 1% σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών Delta Air Lines και United Airlines. Η μετοχή της Carnival ενισχύεται 1%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και κυκλικές μετοχές όπως η GM και η Citigroup.

Στο «πράσινο» βρίσκονται και οι τεχνολογικές μετοχές, με την Apple να κερδίζει 1% πριν από την αυριανή εκδήλωση, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,15% υψηλότερα στα 70,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.791 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 1,32%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,179 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v