Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με στήριξη από τα macro

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες επιχειρώντας να ανακάμψουν από τη χθεσινή πτώση. Ενισχύεται το αργό. Απώλειες 0,5% για τον χρυσό. Στο 1,28% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη πάνω από 1% για τη Microsoft.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με στήριξη από τα macro

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλεις καθώς επιχειρούν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί και ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και στις κινήσεις της Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 34.783 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,42% υψηλότερα στις 15.100 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,67% στις 4.473 μονάδες.

Την Τρίτη ο S&P 500 έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Αυγούστου. Για τον Nasdaq ήταν η πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, ενώ οι Dow Jones και S&P 500 έχουν βρεθεί στο κόκκινο τις έξι από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις. 

O Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά κακός μήνας για το αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει σημειώσει μέση πτώση 0,56% τον μήνα αυτό από το 1945, σύμφωνα με τη CFRA. Για τον Σεπτέμβριο, ο Dow Jones βρίσκεται πάνω από 2% χαμηλότερο και ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 1,8%, οδεύοντας στη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2020.

«Παρά τις ανησυχίες για την πρόσφατη κάμψη της δυναμικής του οικονομικού και επιχειρηματικού κύκλου, παραμένουμε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει ισχυρή ανάπτυξη και ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιταχυνθεί ξανά», έγραψε αναλυτής της JP Morgan σε σημείωμα την Τετάρτη. «Διατηρούμε θετική στάση για τις προοπτικές των μετοχών και αναμένουμε ο S&P 500 να φτάσει τις 4.700 μονάδες ως το τέλος του έτους και να ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες φέτος, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη», πρόσθεσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,3% τον Αύγουστο, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2020. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%. 

O δείκτης μεταποίησης Νew York Fed Empire ενισχύθηκε στις 34,3 μονάδες, αρκετά υψηλότερα από την άνοδο στις 18 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 1,99% στα 71,85 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,54% στα 1.797 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,28%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο πάνω από 1%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 60 δισ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v