Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει 170 μονάδες. Προβλημάτισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στο 1,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Εβδομαδιαία άνοδος άνω του 3% για το πετρέλαιο.

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Νέες πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε οριακή μεταβολή στις αρχές Σεπτεμβρίου, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου που πυροδοτήθηκε από την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 71 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερα από τις 70,3 μονάδες του Αυγούστου. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 72 μονάδες,.

O Dow Jones υποχώρησε 0,48% ή 168 μονάδες στις 34.582, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,92% στις 4.432 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,91% στις 15.043 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (+0,7%) και American Express (+0,6%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Dow Inc. (-2,9%) και Caterpillar (-1,9%).

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά κακός μήνας για τις αμερικανικές μετοχές. Ένα μέρος της αυξημένης μεταβλητότητας που χαρακτηρίζει τον Σεπτέμβριο συνδέεται και με το λεγόμενο quadruple witching, που θα συμβεί μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, όταν θα λήξουν ταυτόχρονα futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,9% στα 71,97 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.751 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε πάνω από 3% και ο χρυσός έχασε 2,3%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,38% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1730 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v