Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Aνοδικό γύρισμα για το αργό. Κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 34.504 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,12% υψηλότερα στις 14.503 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 4.352 μονάδες.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι παρατεταμένες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και οι πιέσεις στις τιμές περιορίζουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, προχωρώντας σε οριακή μείωση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ανάπτυξη τη φετινή χρονιά.

Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2021 στο 5,9% από 6% που ανέμενε τον Ιούλιο.

Άφησε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2022 αμετάβλητη στο 4,9%.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 10,4 εκατομμύρια από τα 11,1 εκατομμύρια τον Ιούλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στα 11 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι άνθρωποι εγκατέλειψαν εθελοντικά την εργασία τους. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός των παραιτήσεων ή ο αριθμός των παραιτήσεων σε μηνιαία βάση ως ποσοστό του συνόλου της απασχόλησης, αυξήθηκε στο 2,9%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις αρχικές απώλειες και κινείται πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,35% στα 1.761 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ήπια άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,155 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v