Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος ο Dow Jones με «βαρίδι» την IBM. Απώλειες 1% για την Tesla. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή πτώση για αργό και χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά το ρεκόρ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον Dow Jones να υποχωρεί μετά τη χθεσινή άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 0,3% στις 35.496 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 15.180 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 4.536 μονάδες.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,5% κατά τη διάρκεια της Τετάρτης πετυχαίνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. O S&P 500 ενισχύθηκε 0,4%, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες μακριά από νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση.

«Ο Dow Jones σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό σήμερα, το οποίο δείχνει ότι κάποιοι συνεχίζουν να “αγοράζουν τη βουτιά” και τη σημασία των κυκλικών εταιρειών στο ράλι της αγοράς», ανέφερε ο Κρις Ζακαρέλι, CIO στην Independent Advisor Alliance.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντας βρίσκονται τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών. Από τις 70 περίπου εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα, το 86% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 290.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου από 296.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από την έναρξη της πανδημίας. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 297.000.

Oι μεταπωλήσεις κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 7% σε σχέση με τον Αύγουστο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,29 εκατομμύριων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών (NART).Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 6,09 εκατ. μεταπωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας διολίσθησε στα 2,48 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου από 2,603 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,53% στα 82,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,15% στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,164 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,66%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν χειρότερα των προβλέψεων.

H μετοχή της Tesla υποχωρεί 1%, παρά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Εν τω μεταξύ, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη IPO, η WeWork άρχισε και πάλι να διαπραγματεύεται την Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη συγχώνευση της με εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού.

Η μετοχή σημειώνει άνοδο 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v