Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος η αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να οδεύουν στην τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Βουτάει 10% η μετοχή της Intel. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα $83 το αργό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μία ημέρα μετά την άνοδο του S&P 500 σε επίπεδα- ρεκόρ, με τον Dow Jones να διαγράφει τα αρχικά ήπια κέρδη και τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 35.558 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,14% στις 15.059 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,34% στις 4.534 μονάδες. 

Την Πέμπτη, o S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα-ρεκόρ, καταγράφοντας την έβδομη διαδοχική ημέρα ανόδου. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,6% και ο Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση 0,02%.

Οι τρεις δείκτες οδεύουν στην τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Ο βιομηχανικός δείκτης σκαρφάλωσε σε ενδοσυνεδριακά υψηλά την Τετάρτη. Από την αρχή του μήνα και οι τρεις δείκτες έχουν ενισχυθεί τουλάχιστον 5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit ανήλθε στις 57,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 55 τον Σεπτέμβριο. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας, ήταν αυτός που συνέλαβε στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Ο δείκτης PMI του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στις 58,2 μονάδες από 54,9 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 55,1 μονάδες.

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2022, λέγοντας ότι είναι «ώρα για tapering».

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel βουτάει πάνω από 10%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις ήταν χειρότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ελεύθερη πτώση 20% βρίσκεται η μετοχή τoυ Snap. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα έσοδα από διαφημίσεις.

Απώλειες πάνω από 3% καταγράφουν οι μετοχές του Facebook και του Twitter.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,98% υψηλότερα στα 83,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,3% στα 1.805 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,16 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v