Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street σε νέα ρεκόρ

Συνεχίζουν σε ρεκόρ οι δείκτες με τη Fed στο επίκεντρο. Πάνω από τις 36.000 μονάδες σκαρφάλωσε ο Dow Jones. Απώλειες για το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Στο 1,55% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 1,8% για τη Pfizer. Άλμα 97% της Avis, μετά την ανακοίνωση κερδών.

Ανοδος στη Wall Street σε νέα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα νέα ρεκόρ και ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 36.073 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,23% στις 15.631 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 4.632 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξει ράλι στο τέλος του έτους παρά τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τα ρίσκα από τον κορωνοϊό και την αναμενόμενη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

O S&P 500 έχει σημειώσει κατά μέσο όρο κέρδη 1,1% τον Νοέμβριο και 2,3% τον Δεκέμβριο από το 1936, επισημαίνει η Bank of America. Ο τελευταίος μήνας του έτους βρίσκεται στο πράσινο στο 79% των περιπτώσεων, επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε καθοδικά ρίσκα», έγραψε η Σαβίτα Σουμπραμανιάν, επικεφαλής της στρατηγικής της τράπεζας για τις μετοχές. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 5%, αν και έχει ενισχυθεί 55% από την αρχή του περασμένου μήνα. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί 11.700 οχήματα και ένα tweet του Έλον Μασκ στο οποίο τόνιζε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με τη Hertz.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1,8%. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε κέρδη τα οποία υπερβαίνουν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ αύξησε το outlook για τα έσοδα του 2021 και τα κέρδη ανά μετοχή. 

Άλμα 97% πραγματοποιεί η μετοχή της Avis, μετά την ανακοίνωση κερδών για το τρίτο τρίμηνο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό διολισθαίνει 0,88% στα 83,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,15% στα 1.793 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,16 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,55%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v