Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Βουτιά 5% για Amazon. Πτώση πάνω από 3% για Apple, με τη Microsoft να την ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση. Απώλειες για το αργό. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον Nasdaq να βρίσκεται στο «κόκκινο», μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,1% στις 35.756 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 0,5% στις 15.374 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,2% στις 4.582 μονάδες.

Η μετοχή της Amazon βουτάει 5%. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν πολύ χειρότερα των προβλέψεων.

Πτώση πάνω από 3% καταγράφει η μετοχή της Apple. Tα έσοδα της εταιρείας ήταν κατώτερα των προβλέψεων, ένεκα των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017 που τα έσοδα της Apple δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της Wall Street.

Άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Microsoft στα 326 δολάρια, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υψηλότερα από αυτήν της Apple.

Οι επενδυτές είχαν στοιχηματίσει στη χθεσινή συνεδρίαση ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα ανακοίνωναν καλά αποτελέσματα τριμήνου. Ο S&P 500 και o Νasdaq έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 4,4% από 4,2% τον Αύγουστο. Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 3,6% υψηλότερα σε ετήσια βάση από 3,7% τον Αύγουστο, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας, κατέγραψαν άνοδο 0,6%. Το προσωπικό εισόδημα σημείωσε βουτιά 1% έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,2%. Τον Αύγουστο είχε ενισχυθεί 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 82,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,3% στα 1.778 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,163 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η τιμή του 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 1,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v