Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street με «βαρίδι» τον Nasdaq

Βαριές απώλειες για τους δείκτες καθώς συνεχίζονται οι τεχνολογικές πιέσεις. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό πάνω από τα $1.800. Απώλειες για το αργό. Στο 1,38% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street με «βαρίδι» τον Nasdaq

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς συνεχίζεται το rotation από την τεχνολογία, μία ημέρα μετά το τεχνολογικό sell-off.

O Dow Jones υποχωρεί 0,99% στις 35.529 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,22% χαμηλότερα στις 14.977 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,99% στις 4.622 μονάδες.

Καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τις ανακοινώσεις της Fed, μαζί με τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και την εξάπλωση της Όμικρον, απομακρύνονται από τους τεχνολογικούς τίτλους.

«Καθώς η Fed υιοθετεί μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική και οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια αυξάνονται, οι επενδυτές περιορίζουν την έκθεση στις μετοχές ανάπτυξης», τόνισε ο Τζιμ Πόλσεν, CEO της The Leuthold Group. «Συνήθως, οι μετοχές ανάπτυξης επιδεικνύουν μια μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με μετοχές αξίας» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 71,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,48% στα 1.806 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,38%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει πτώση 3,95% στα 381 δολάρια. 

Η μετοχή της American Express διολισθαίνει 3,3% στα 157 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v