Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι πωλητές στη Wall Street

Νέα πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 500 μονάδες. Στο 1,40% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Επέστρεψε πάνω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επιμένουν οι πωλητές στη Wall Street

Σε καθοδικό κανάλι παρέμεινε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η Wall Street.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,48% ή 531 μονάδες στις 35.366, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,03% στις 4,620 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,07% στις 15.169 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+1,4%) και IBM (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-3,2%) και Home Depot (-2,5%).

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο είχαν καταγράψει ισχυρή άνοδο μετά την απόφαση της Fed για επιθετικότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Καθώς η Fed υιοθετεί μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική και οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια αυξάνονται, οι επενδυτές περιορίζουν την έκθεση στις μετοχές ανάπτυξης», τόνισε ο Τζιμ Πόλσεν, CEO της The Leuthold Group. «Συνήθως, οι μετοχές ανάπτυξης επιδεικνύουν μια μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με μετοχές αξίας» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως επέβαλε εμπορικούς περιορισμούς σε περισσότερα από 30 κινεζικά ερευνητικά ιδρύματα και οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για φερόμενη ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως όπλα ελέγχου του εγκεφάλου, που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κατηγόρησε την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας και 11 από τα ερευνητικά της ιδρύματα πως χρησιμοποιούν βιοτεχνολογία «για να υποστηρίξουν κινεζικές στρατιωτικές τελικές χρήσεις και τελικούς χρήστες, για να συμπεριλαμβάνουν φερόμενα όπλα ελέγχου του εγκεφάλου», σύμφωνα με γνωστοποίηση στο Federal Register.

Η γνωστοποίηση δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα φερόμενα όπλα ελέγχου του εγκεφάλου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 2,1% στα 70,86 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.804 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο έχασε 1,1% ενώ ο χρυσός κέρδισε λίγο πάνω από 1%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,40%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1247 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v