Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall μετά την τριήμερη πτώση

Κέρδη πάνω από 1% για τους δείκτες, με την Όμικρον να παραμένει στο προσκήνιο. Διολισθαίνει το δολάριο. Επέστρεψε πάνω από τα $70 το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Στο 1,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall μετά την τριήμερη πτώση

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά από τρεις ημέρες απωλειών εν μέσω φόβων για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,59% στις 35.487 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,65% στις 15.228 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,48% στις 4.635 μονάδες.

«Η Όμικρον και η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της προκαλεί μεγάλη μεταβλητότητα», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Η εκτίμηση για πιο αργή οικονομική ανάπτυξη και πιο επίμονο πληθωρισμό κερδίζει έδαφος. Αν η νόσηση που προκαλεί η Όμικρον παραμείνει ήπια, το οποίο δεν είναι βέβαιο, μπορεί να δούμε ένα ράλι», πρόσθεσε.

Ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε πάνω από 400 μονάδες, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση τη Δευτέρα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν πάνω από 1%. Η τριήμερη πτώση κατά 3% του S&P 500 ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο. Ο Dow Jones απώλεσε περίπου 1.000 μονάδες κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε κατά 8,3% στα 214,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 15 ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο επιστρέφει πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,5%. Ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.795 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο 1,127 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 1,46%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v