Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» το Netflix

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, με τους Dow Jones και S&P 500 να οδεύουν στην τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. Χαμηλότερα 2% το αργό. Βουτιά 20% για το Netflix. Στο 1,74% διολισθαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Yποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» το Netflix

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 1% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Netflix.

O Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 34.573 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% χαμηλότερα στις 13.920 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,9% στις 4.441 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται ακόμα πιο βαθιά σε περιοχή διόρθωσης, 11,85% από τα υψηλά του Νοεμβρίου. Ο Nasdaq οδεύει προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Οκτώβριο το 2020, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε στο 1,9% την Τετάρτη. 

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed τον Ιανουάριο, η οποία θα ξεκινήσει την Τρίτη.

H μετοχή του Netflix βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση 20%, στα 403 δολάρια.

Το Netflix πρόσθεσε μόλις 18,2 εκατ. συνδρομητές το 2021, περίπου 50% λιγότερο από το προηγούμενο έτος-ρεκόρ. Προβλέπεται ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλο ένα τρίμηνο, με τις προοπτικές για την τρέχουσα περίοδο να κινούνται χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street για 6,26 εκατ. νέους συνδρομητές.

Η μετοχή της Peloton πραγματοποίησε βουτιά 23,9% την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση του CNBC ότι η εταιρεία σταματάει προσωρινά την παραγωγή προϊόντων γυμναστικής της. Σήμερα, η μετοχή ανακάμπτει 5%.

«Ενώ μερικές αυξήσεις επιτοκίων τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια θα αντιπροσώπευαν μια μετατόπιση στην πολιτική της Fed, δεν θα θεωρούσαμε τη νομισματική πολιτική περιοριστική και δεν αναμένουμε ότι η αρχική αύξηση των επιτοκίων θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Σκοτ Ρεν, υπεύθυνος στρατηγικής στη Wells Fargo.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα στην αγορά.

«Η αγορά στέλνει προβληματικά σήματα τις τελευταίες εβδομάδες και φαίνεται ότι οι δείκτες χάνουν κρίσιμα σημεία στήριξης», δήλωσε ο Σκοτ Ρέντλερ της T3 Live. Ο S&P 500 έκλεισε κάτω από τις 4.500 την Πέμπτη για πρώτη φορά από τις 18 Οκτωβρίου, κάτι που ο Ρέντλερ είπε ότι είναι σημαντικό από τεχνική άποψη και «ανοίγει την πόρτα για μια υποχώρηση τουλάχιστον στις 4.320 μονάδες, κάτι που θα οδηγούσε τον S&P σε πτώση πάνω 10% και σε περιοχή διόρθωσης.

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 οδεύουν στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών. Οι εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν επίσης πληγεί σκληρά και ο Russell 2000 οδεύει στη χειρότερη εβδομάδα του από τον Ιούνιο του 2020.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,2% στα 84,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακή άνοδο 0,01% στα 1.842 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v