Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος γύρος τεχνολογικών πιέσεων στη Wall Street

Πτώση πάνω από 2% σημειώνει ο Nasdaq, μετά το χθεσινό ιστορικό comeback, ενώ οι Dow Jones και S&P 500 υποχωρούν πάνω από 1%. Στο 1,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Βουτιά 6% για την General Electric.

Νέος γύρος τεχνολογικών πιέσεων στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το χθεσινό ανοδικό γύρισμα καθώς συνεχίζεται η μεταβλητότητα με τους S&P 500 και Dow Jones να οδεύουν στον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020. 

Ο Dow Jones βουτάει 1,5% στις 33.835 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,34% στις 13.510 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 2,1% χαμηλότερα στις 4.314 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης  διέγραψε την Τρίτη πτώση άνω των 1.100 μονάδων για να κλείσει σε θετικό έδαφος και να βάλει τέλος σε ένα πτωτικό σερί έξι ημερών. Ο Nasdaq γύρισε σε θετικό έδαφος από πτώση 4,9% -η μεγαλύτερη ανάκαμψη από το 2008. 

Η ιστορία δείχνει ότι μια απότομη ενδοσυνεδριακή μεταστροφή της πορείας του Nasdaq δεν σηματοδοτεί το τέλος του sell-off, αλλά μάλλον τη μεταβλητότητα που παρατηρείται στην αρχή μιας πτωτικής περιόδου, σύμφωνα με την ανάλυση της Bespoke Investment Group.

«Δεν νομίζω ότι τελειώσαμε», είπε η Λιζ Γιανγκ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi, στο «Squawk Box» του CNBC την Τρίτη. «Αυτή είναι μια διαδικασία αποδοχής ενός νέου περιβάλλοντος για το οποίο δεν είμαστε προετοιμασμένοι».

Ακόμη και μετά το θετικό γύρισμα της Δευτέρας, ο S&P 500 βρίσκεται 7,5% χαμηλότερα τον Ιανουάριο, οδεύοντας στον χειρότερο μήνα του από τον Μάρτιο του 2020, κατά την έναρξη της πανδημίας.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ξεκινά σήμερα. Οι επενδυτές  αναμένουν ότι η Fed θα σηματοδοτήσει μια αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο και θα αφήσει περιθώρια για περισσότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,25% στα 83,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.840 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,127 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v