Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1%. Στο 1,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για το αργό και τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Νέα άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» άλλη μια παρτίδα εταιρικών κερδών και οι μετοχές τεχνολογίας συνεχίζουν να ανακάμπτουν.

O Dow Jones ενισχύεται 0,74% στις 35.716 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,2% υψηλότερα στις 14.363 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,01% στις 4.565 μονάδες. 

Ως το κλείσιμο της Τρίτης, ο Nasdaq είχε κερδίσει περισσότερο από 6% από το πρόσφατο χαμηλό του στις 27 Ιανουαρίου, όταν είχε εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης.

Μια σειρά ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων ενίσχυσαν το κλίμα την Τρίτη, μετά το επιφυλακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας. Η Harley-Davidson, η Chegg, η DuPont και η Centene σημείωσαν άνοδο αφού ανέφεραν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη.

Μετά και το κλείσιμο της Τρίτης, σχεδόν το 60% όλων των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και περίπου το 77% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν κέρδη 2,2% σε μηνιαία βάση αγγίζοντας τα 790.8 δισ. δολάρια.Τον Νοέμβριο είχαν ενισχυθεί 1,7%. Οι πωλήσεις χονδρικής σημειώσαν άνοδο 0,2% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθούν 1,2% υψηλότερα.

Στο ταμπλό, η Chipotle σημείωσε άνοδο πάνω από 6%. 

Η μετοχή της Lyft υποχωρεί 4%. H εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών ανακοίνωσε ότι είχε λιγότερους ενεργούς αναβάτες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 1,937%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στα 89,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,01% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v