Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες καθώς εντείνονται οι ανησυχίες γύρω από την κρίση στην Ουκρανία. Πτώση πάνω από 2% για Nasdaq. Ανοδικό γύρισμα για τον χρυσό. Ράλι 4% για το αργό, πάνω από τα $94 το βαρέλι. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,01% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,25% στις 34.799 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,23% χαμηλότερα στις 13.867 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,6% στις 4.431 μονάδες. 

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέρρευσε τον Φεβρουάριο, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την άνοδο του πληθωρισμού.Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 61,7 μονάδες από 67,2 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στις 67 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 4,5% στα 94,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διαγράφει τις αρχικές απώλειες και ενισχύεται 1,2% στα 1.858 δολάρια η ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Zillow πραγματοποιεί ράλι, σημειώνοντας άνοδο 14%, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v