Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από τη βουτιά του αργού

Ράλι πραγματοποιούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά το τετραήμερο sell-off. Στο 1,91% αυξάνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 12% για το αργό, στα 108 δολάρια το βαρέλι. Άλμα 1,3% για το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη 2% για Goldman Sachs και JP Morgan.

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από τη βουτιά του αργού

Iσχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι πιέσεις στις τιμές των εμπορευμάτων δείχνουν σημάδια χαλάρωσης.

O Dow Jones ενισχύεται 2,25% στις 33.370 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,25% υψηλότερα στις 13.212 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 2,67% στις 4.283 μονάδες.

Οι δείκτες υποχώρησαν για τέταρτη ημέρα την Τρίτη, με τον S&P 500 και τον Dow να πέφτουν βαθύτερα σε περιοχή διόρθωσης και τον Nasdaq να προσθέτει στις απώλειες της bear market.

Η σημερινή άνοδος στις μετοχές καταγράφονται καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν μετά από ένα ξέφρενο ράλι τις τελευταίες ημέρες που τρόμαξε τους επενδυτές. Οι τιμές στην ενέργεια και στα γεωργικά προϊόντα έχουν εκτοξευθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ενώ ορισμένα μέταλλα έχουν επίσης σημειώσει σημαντικά κέρδη.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βουτάει 12% στα 108 δολάρια περίπου, ενώ η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινείται 3,5% χαμηλότερα στα 123 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού κινούνται επίσης σημαντικά χαμηλότερα, υποχωρώντας 6,3% στα 1.206 δολάρια το μπούσελ, αν και το παλλάδιο συνεχίζει την πορεία του υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο 3,8% στα 3.082 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι, ο χαλκός και η πλατίνα σημειώνουν απώλειες.

Ο χρυσός βουτάει 2,6% στα 1.988 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου ενισχύεται 7 μονάδες βάσης, στο 1,91%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike σημειώνει άνοδο 4%, ενώ η μετοχή των Starbucks καταγράφει άνοδο 2,6%.

Υψηλότερα κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές, ακολουθώντας την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Η Goldman Sachs και η JPMorgan ενισχύονται 2%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει 1,3% έναντι του ευρώ στο 1,1 δολ./ευρώ, ενώ σημειώνει οριακή άνοδο έναντι της βρετανικής λίρας. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν οριακά στα 11,26 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 10,9 εκατομμύρια.

Μαζί με τη μικρή πτώση στις ανοικτές θέσεις εργασίας καταγράφηκε πτώση και στον αριθμό των εργαζομένων που παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους. Η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση» μετριάστηκε για τον μήνα, με τις παραιτήσεις να υποχωρούν στα 4,25 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v