Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 1,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Νέα άνοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 0,5% για τον χρυσό πάνω από τα $1.930. Ράλι 8% για την Best Buy.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς μαίνονται για όγδοη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,3% στις 33.773 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,37% χαμηλότερα στις 13.572 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,6% στις 4.358 μονάδες.

Παράγοντες στη Wall Street υποστηρίζουν ότι η αγορά έχει ήδη βρει τον πάτο της για το 2022. Την Πέμπτη, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Citi αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τις αμερικανικές μετοχές.

«Παρά τα δύσκολα γεγονότα στην Ουκρανία, οι διεθνείς μετοχές έχουν αποδειχθεί αρκετά ισχυρές. Οι απώλειες αφορούν κυρίως μετοχές με άμεση έκθεση στη Ρωσία και στον χρηματοοικονομικό τομέα. Εξακολουθούμε να θέλουμε να "αγοράσουμε την πτώση" και να τονίσουμε ότι οι διεθνείς μετοχές έχουν καταλήξει 10-20% υψηλότερα μετά από προηγούμενες γεωπολιτικές κρίσεις», δήλωσε ο αναλυτής της Citi Ρόμπερτ Μπάκλαντ, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Άλλοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη, καθώς η αγορά έχει μπροστά τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

«Οι αγορές είναι ανθεκτικές. Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και γίνεται πιο δύσκολο επειδή η Fed δεν εισάγει ρευστότητα από αυτό τον μήνα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, στο «Squawk Box». 

Στο μέτωπο των κερδών την Πέμπτη, η μετοχή της Best Buy σημειώνει άνοδο 8% καθώς η εταιρεία ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες κερδών και αύξησε το μέρισμά του.

Η μετοχή της Kroger σημειώνει άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,87%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,3% στα 110,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 1.933 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,108 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v