Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες με τον Nasdaq να βουτάει πάνω από 2%. Στο 2,97% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για τον χρυσό. Νέα άνοδος για το αργό. Βυθίζεται 8,5% η μετοχή της Tesla.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

Πιο βαθιά στο «κόκκινο» κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» την καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας και τον αντίκτυπό της στη νομισματική πολιτική.

O Dow Jones διολισθαίνει 1,05% στις 32.892 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,6% χαμηλότερα στις 11.995 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,7% στις 4.105 μονάδες.

Οι μετοχές προέρχονται από μια ισχυρή συνεδρίαση κατά την οποία οι δείκτες ενισχύθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις. Ο Dow κατέγραψε άνοδο 1,3%, ο S&P 500 κέρδισε 1,8% και ο Nasdaq κινήθηκε 2,7% υψηλότερα.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε 390.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα από 436.000 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 320.000. Το ποσοστό της ανεργίας ενισχύθηκε στο 3,6% από 3,5% προηγουμένως.

Το μέσο ωρομίσθιο κατέγραψε άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση κινήθηκε 5,2% υψηλότερα.

«Μετρήσεις τόσο ισχυρές θα ανατρέψουν πιθανώς τις ελπίδες ότι η Fed θα εξετάσει μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων μετά τις αυξήσεις Ιουνίου/Ιουλίου», ανέφερε ο Sevens Report.

Εν τω μεταξύ, η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη του ISM να υποχωρεί στις 53,4 μονάδες.Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο.Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 55,6 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ανέβηκε μετά την έκθεση πάνω από το επίπεδο του 2,97%. Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν τη σχετική αξία των μελλοντικών κερδών, γεγονός που μπορεί να κάνει τις μετοχές να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν 8,5%, αφού το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο εσωτερικό email, ότι ο Έλον Μασκ θέλει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ο Μασκ τόνισε στο email ότι έχει ένα «σούπερ κακό» προαίσθημα για την οικονομία.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,3% υψηλότερα στα 117,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,46% στα 1.862 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,072 δολ./ευρώ.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v